Het Zeeuws Orkest

Het Zeeuws Orkest (HZO) bestaat uit 60 beroepsmusici en 25 ervaren amateurs en is daarmee uniek in ons land. Het orkest musiceert op een hoog artistiek niveau. HZO geeft jaarlijks meerdere concertuitvoeringen op verschillende locaties in de provincie, waardoor men overal in Zeeland kan genieten van de artistieke kwaliteiten van het orkest.

De concerten van HZO staan onder de bezielende leiding van chef-dirigent Joan Berkhemer, die de orkestleden dusdanig weet te inspireren, dat zij met veel plezier musiceren.

Het orkest treedt daarnaast regelmatig op met een gastdirigent.

Joan Berkhemer chef-dirigent

Joan Berkhemer studeerde orkestdirectie in Parijs bij Léon Barzin en Jean Fournet. Zijn debuut in 1995 bij de Italiaanse Opera Amsterdam met ‘Cavelaria Rusticana’ en ‘I Pagliacci’ was opmerkelijk succesvol. Uitnodigingen volgden van Concerto Rotterdam, het Noordhollands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Balletorkest en Holland Symfonia. In 1999 werd Berkhemer benoemd tot chef-dirigent van het Zeeuws Orkest.  

Als violist heeft Berkhemer een internationale reputatie. Hij maakte als solist en kamermuziekspeler concertreizen over de gehele wereld en trad op met orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest en alle radio-orkesten.

 

 

www.zeeuwsorkest.nl

Advertisements

 
%d bloggers like this: